Creaties

Moderne metalen brievenbus met uniek effect

Metalen buitendesign brievenbus, uniek design met logo | Atelier Ferro

Materiaal en opbouw

Deze brievenbus is gemaakt uit een koudgewalste ijzeren plaat van 3mm dikte. Achteraan vind je twee deurtjes. Eén brievenbusdeur om de post te kunnen uithalen en één om pakjes in te laten leveren. Aan de binnenzijde van de brievenbus is een legger aangebracht zodat je de post er eenvoudig kan uithalen.

De brievenbus is geplaatst op een betonnen sokkel om ze via bouten en met behulp van chemische verankering vast te zetten.

Design

Om de strakke afwerking te bewaren hebben we er voor gekozen om zonder sluitlat tussen beide poorthelften te werken. De aanslag is vervangen door een eindekoerslat die subtiel achteraan op één van de twee poorthelften werd geplaatst.

Voor het logo hebben we verschillende technieken gecombineerd:

  • De sierlijke letters werden uitgelaserd en aan de binnenzijde werd een zwarte plaat bevestigd.
  • De cirkel werd uitgelaserd uit een plaat van 3mm dikte en aan de achterzijde werd een tweede, witgelakte cirkel geplaatst. Met behulp van afstandhouders werden de logo’s aan beide zijden van de brievenbus bevestigd. Zo creëerden we een mooi 3D effect.

Ook voor het huisnummer op de brievenbus gebruikten we afstandhouders.
De brievenbussleuf werd eenvoudig en strak gehouden zonder een klep te voorzien.

Het geheel werd gestraald, gemetalliseerd en gepoederlakt in verschillende RAL kleuren volgens de opbouw van het bestaande logo.

Technische fiche

DOWNLOAD (PDF)

Benieuwd of deze creatie past bij jouw huis? Lynn komt graag ter plaatse voor vrijblijvend advies.