Creaties

Moderne, strakke poort met open karakter en videofoon

Materiaal en opbouw

Voor deze moderne poort gebruikten we onderaan en voor de zijstijlen een koker van 100x50x3mm met daarop verticale kokers van 100x20x2. Deze werden bovenaan individueel dichtgelast. De afstand tussen de verticale kokers is 50 mm.

Om het strakke karakter te benadrukken is bovenaan geen horizontale koker meer voorzien. Het vaste stuk gedeelte plaatsten we om die reden ook zonder zichtbare palen.

De grote poort werd opgebouwd uit 2 palen 150x150x4 en verticale kokers 100x20x2. Voor de stevigheid werkten we met 1 subtiele horizontale koker van vol vierkant 10mm.

Lakwerk en afwerking

Om de strakke afwerking te bewaren hebben we er voor gekozen om zonder sluitlat tussen beide poorthelften te werken. De aanslag is vervangen door een eindekoerslat die subtiel achteraan op één van de twee poorthelften werd geplaatst.

Ook de klink van deze poort werd op maat uitgewerkt speciaal voor dit project. Je ziet hier een zelfgemaakt strak exemplaar, volledig in de stijl van de poort.

Let ook op de mooie afwerkingslat onderaan het vast gedeelte.

Het geheel werd gestraald, gemetalliseerd en gepoederlakt in een RAL kleur die mooi aansluit bij het huis. Voor deze poort kozen we voor een RAL kleur in structuur.

Automatisatie en videofoon

De poort is bovendien voorzien van een KIT Combi- automatisatie met 2 hydraulische ondergrondse motoren, inclusief sturing, ontvanger en twee zenders. Vooraan op de palen zie je aan beide zijden een fotocel. Dit is een extra veiligheid die er voor zorgt dat de poort niet kan gesloten worden als er iets voor deze fotocellen staat.

De kleine poort werd voorzien van een elektrisch slot en videofoon. Je kan dus binnen zien wie er aanbelt en met een eenvoudige druk op de knop de poort openen.

Technische fiche

DOWNLOAD (PDF)

Benieuwd of deze poort past bij jouw huis? Lynn komt graag ter plaatse voor vrijblijvend advies.