Skip to main content
AutomatisatieDraaipoortSchuifpoort

Welke soorten automatisering van metalen poorten zijn er?

Veelgestelde vraag

Welke soorten automatisering van metalen poorten zijn er?

Er zijn twee manieren om je metalen poort te automatiseren.

Er zijn elektromechanische systemen op de markt en je kan kiezen voor een hydraulisch systeem om je poort te automatiseren.

Wij kiezen resoluut voor de meer kwalitatieve hydraulische automatisatiesystemen. Deze systemen zijn wat duurder in aankoop, maar de kwaliteit ervan ligt dan ook een stuk hoger. Hierdoor geniet je van een veel langere levensduur. Wij bieden zelfs een garantie van 5 jaar op alle hydraulische automatisatiesystemen voor de metalen poorten.

2. Schuifpoortmotor, rechte arm of knik-arm automatisatie?

Welk type automatisatie past bij jouw poort? Om dat te bepalen, bekijken we de situatie ter plaatse en uiteraard het soort poort dat je gekozen hebt.

Afhankelijk daarvan adviseren we je om te kiezen voor een automatisatie met:

 • Schuifpoortmotor
  Deze wordt gebruikt voor het automatiseren van schuifpoorten.
 • Rechte arm (piston)
  Voor het automatiseren van draaipoorten wordt vaak gekozen voor een systeem met een rechte arm (piston). De ophanging voor deze armen is kleiner en kan perfect tegen een paal van 12cm bevestigd worden. Bij een open poort is deze motor goed zichtbaar vanaf de voorzijde van de poort.
 • Knik-arm
  Tussen gemetste pilaren is het mooi om de poort in het midden van de poort te hangen. Dit kan met behulp van een knik-arm. Tegen de gemetste pilaar komt dan een huizing met motor vanwaar een smalle, subtiele knik-arm naar de poort gaat. Dit geeft een strakkere uitstraling.
 • Ondergrondse motor
  Wil je graag de uitstraling van je poort zo eenvoudig mogelijk houden en niet laten verstoren door de automatisatie? Dan kan je kiezen voor een ondergrondse motor. De motor is dan onzichtbaar en verstoort de uitstraling van je poort niet.

Foto 1: Automatisatie met een schuifpoortmotor

Foto 2: Automatisatie van metalen poorten met een rechte arm

Foto 3: Automatisatie met een knik-arm

Foto 4: Ondergrondse automatisatie

Vragen over de automatisatie van metalen poorten?